Hírek (Március 6)


A lengyelországi logisztikai központ már működtetésben van és készen áll fogadni takarmány adományokat, és lovakat is. Az első konvojok kedden/szerdán (8./9.) terveznek átkelni Ukrajnába. Az ukrán oldalon egy másik logisztikai központ található Lviv közelében, egy forgalmazói hálózattal. Az Ukrán Lószövetség és az Ukrán Lovas Unió folyamatosan koordinálja a segítőket és a segítség kéréseket a terepen. A segítség nyújtási logisztika a legnehezebb része ennek az operációnak.

A minket megkeresett, és segítséget felajánló személyek és szervezetek száma elérte a 900-at. Európán kívül az Egyesült Államokból és Kanadából, sőt Mexikóból és Szingapúrból is kínálnak segítséget.

Közel 200-an ajánlják, hogy tudnak segíteni a határról elszállítani. Jelenleg több mint 1000 ló befogadására kínálnak istállót, ezek közül sokan a hozzátartozó gazdikat és családjaikat is betudják fogadni. Körülbelül 130-an kínálnak munkalehetőséget. Mindezek közül sokan képviselnek csoportokat és szervezeteket is, és vannak akik tovább koordinálnak helyi közösségekkel.

Ezzel párhuzamosan elindítottunk felmérést lovasklubboktól és istállóktól, hogy mikre lesz várhatóan szükségük a következő 3 hétben. Feltérképezzük régiójuk általános helyzetét, a lovak biztonságát és jólétét, és tájékoztatást kérünk igényeikről.